top of page
  • Снимка на автораElena Sergova

ПЕРФЕКТНАТА КОМБИНАЦИЯ: РОКЛЯТА И СВАТБЕНОТО МЯСТО

Добре де, вече сте избрали човек, с когото да създадете семейство и да се карате за чорапите около коша за пране. Най-накрая дойде моментът за избор на сватбена рокля. Ако сте като нас и сте курирали цяла галерия в Pinterest на тема сватба, вероятно вече имате някаква представа какъв тип рокля е вашата. Още по-вероятно е да сте харесали поне 6-7 напълно изключващи се модели - от класическа копринена slip рокля, до бял костюм, защото - защо не.


Тъй като организирането на сватбено събитие дори и с помощта на сватбен агент може да бъде изтощително, днес ще решим въпроса “От къде да започна”. Макар и изборът на сватбена рокля да е едно от първите неща, за които имаме известна идея, подходът да я комбинирате с мястото на събитието ще сложи голямо плюсче в графата “логични решния”.


Ето нашите предложения как да комбинирате сватбената си рокля с мястото за събитието.


Формално или по-скоро “vibey”

Избирайки локацията е вероятно вече да имате яснота дали големият ден ще е по-формален, или си представяте по-интимна атмосфера от типа на горска/морска сватба. Например, ако сте се спрели на бели покривки и четиристепенно меню a la Michelin, е по-вероятно да се насочите към класическа рокля с елегантна кройка или нещо по-фамозно и изискващо внимание.


Ако пък си мечтаете за ухание на бор с по-разчупен кетъринг и местоположение, то е вероятно в муудборда ще влязат модели без шлейфове и воали. От опита ни до тук сме виждали как една изключителна и разточителна дълга рокля може да изглежда почти нелепо, влачейки се по камъчета листа или пясък. Вижте някои от предложенията ни за по-минималистични рокли тук, както и за къси и удобни сватбени прелести.Планирайте сватбената темаПросторни и с много зеленина или промишлени с бетонни подове и железни орнаменти - въпреки че няма правило за това как сватбената ви рокля да пасне на мястото, то при всички случаи изборът къде да отпразнувате голямото “Да” ще повлияе на цялостната естетика. Съветът ни е да се отнасяте с интегритет към двете - тоест, ако сте избрали бохо тематика с морски бриз, то да се придържате към тази стилистика и за роклята. По-изчистените сватбени локации пък предполагат и рокля, която ще си кореспондира с този минимализъм. От друга страна пък, няма нищо по-смело от това да излезете от клишето на очакваното, но трябва да сте наясно, че еклектиката в дизайна и стайлинга изисква много добре развит поглед към комбиниране и стилизиране. При всички случаи, ако вече сте избрали локацията и тематиката, то идва ред и на сватбената рокля.Имайте предвид настилката

Вероятно последното нещо, за което ще помислите, когато избирате сватбената си рокля, е каква ще е настилката, на която ще отпразнувате заветното “Да”. Този детайл обаче, може да ви спести известни неприятности, особено ако искате да се забавлявате така, както подобава на големия ден. Всъщност, така или иначе едно от първите неща, които трябва да знаете, когато избирате роклята, е с какви обувки ще я носите. Те пък зависят напълно от настилката - вижте нашата колекция съкровища, за да се вдъхновите за вашия сватбен ден.


Вдъхновете се онлайн

планиране на сватба

Едва ли е необходимо да подчертаваме, но планирането на сватбена тема и рокля върви ръка за ръка с часове прекарани в Pinterest. След като сте избрали мясото, потърсете вдъхновения за това какво би изглеждало в унисон с подобно пространство. Флористиката е също толкова важен аспект в цялостното усещане на сватбения ден и може да повлияе на избора за рокля, така че си дайте достатъчно време да претеглите възможностите и да направите правилния избор. Така де, важно е да усещате, че вървейки към олтара, вече сте го направили и все пак, искате перфектният ден да е такъв не само на Инстаграм сторита, нали?


Подготовката на сватбата преди всичко трябва да е споделен процес, който носи минимално стрес. Изберете сватбената си рокля, имайки предвид цялата динамика на мечтаното събитие, за да сте сигурна, че мястото, хората и Нейно Величество Роклята ще са в хармония с новата глава в живота ви.

158 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page