top of page
  • Снимка на автораElena Sergova

Как да спестите от сватбения бюджет

Намалете разходите, без да жертвате от стилистиката на големия ден.Бюджетирането на сватба е като навигиране сред минно поле - всяко малко кривване може да струва неочаквана експлозия, която е твърде късно да променим и пренасочим. Няма да размахваме показалец - ясно е, че може и с 2, и с 200, стига любов да има, но все пак като професионалисти, видели не една сватба, ще ви дадем няколко идеи как да спестите излишните разходи.


Изберете ден през седмицата

Ще спестите около 20% от разхода за наем на помещение, ако се решите на сватба в четвъртък например. Убедени сме, че и за вас, и за гостите няма да е от голямо значение дали ще танцуват “Бяла роза” в четвъртък или в събота. Особено при микро сватби до шейсет човека, изборът на ден през седмицата за церемония спестява от бюджета за флористика и логистика, а и всеки би се зарадвал на оправдание да си “пусне” дълъг уикенд. 


Дигитални покани

Да бъдем откровени - в момента, в който сватбата мине (а може би и преди това, ако не сте от сантименталните), поканите се изхвърлят и никой няма да помни хубавия дизайн, над който си скубахте косите поне седмица. Поканите по имейл могат да бъдат също толкова ексклузивни, а освен това ще спестите сигурен отпадък. Оставете принтираните покани в миналия век и елате в бъдещето, където сканирането на QR код може да е портал към цяла вселена.


Откажете се от хангалите“От какво”? - почти усещаме учудването ви. Именно. На никой не са му необходими ленени салфетки - разбира се, че добавят класа към събитието, но хубавите големи салфетки за еднократна употреба могат да бъдат аранжирани също така добре.Един трик за декорация на масата вместо това - дълък ефирен текстил по средата който да внесе усещане за финес и лекота. Ще спестите от бюджета си, но и от излишните за околната среда ресурси за пране, гладене и доставка на хангалите.


Транспортът

Да се погрижите за гостите си с организиран транспорт от хотела до церемонията е прекрасен жест, но може да добави неусетно 4-цифрено число към разходите ви. Можете да си го спестите, а ако локацията е малко по-отдалечена, да се разберете с местни таксиметрови шофьори, които да извозят гостите ви. Едва ли някой е пропуснал сватба, защото не е могъл да стигне от хотела до церемонията, а вие ще сте спокойни, че план “Меден месец” или “медена седмица” няма да остане в графа “все някога”.


Нейно Величество РоклятаЯсно ни е, че голямото събитие е във фантазиите ви от малки - макар и да сме от породата “мъжки момичета”, признаваме си, и ние сме потъвали неведнъж в подобни мечтания. После пораснахме и осъзнахме, че пътят към олтара е само началото - че е много по-смислено да си подаряваме преживявания и смях с пенливо, отколкото дрехи за една вечер. Втора употреба (preloved), под наем или семпла и с акцент върху бижутата - роклята за голямото “Да” не е нужно да струва колкото половин бъбрек, за да ви направи най-красивото момиче на света. Богдана, ко-основател на Studio ReBright уши своята рокля от перде, комбинирано с копринен топ. Отворете сърцето и въображението си и разгледайте

колекцията ни от рокли до 800лв. Открийте своето preloved съкровище. 


ТортатаТортата за което и да е събитие трябва да е преди всичко вкусна - забравете за перлите, захарните фигурки и глазурите. Искате гостите ви да премрежат от удоволствие и да ви пожелават мислено още веднъж да ви е сладък животът, а не деликатно да обират блатовете с крема, оставяйки сърчица, цветчета и ангелчета настрани. Потърсете локални сладкарници, подкрепете малкия бизнес и се уверете във вкусовите качества преди всичко. 


Сервиз, а не бюфет

Макар и контраинтуитивно, опцията за сервиз на масата ще ви спести от финалния разход за храна. Бюфетното поднасяне на храна макар и по-chill, все пак изисква непрекъснато наблюдение и корекция, както и допълнение с още храна, за да изглежда изобилно. Храна, която често накрая се хвърля. Информирайте се добре за опциите преди да направите избора. 38 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Opmerkingen


bottom of page